Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hemoroidy co s nimi?

Od: leonardo* odpovědí: 25 změna:

Už jsem z toho psychicky na dně. Nejdřív při každé stolici krvácení, teď už mi vyhřezlo cosi, co bolí jako... jak to dostat zpět dovnitř? Na kolonoskopii jsem byl. Výsledek v pořádku. Dali mi jen nějaké prášky z Ginga na prokrvení či co. Nemáte někdo zkušenost s ProctoClinic? Hlavně co to stojí? Děkuji za každou dobrou radu.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

5x

Též doporučuji Mudr. Dvořáka na Senovážném náměstí v Praze. Před dvěmi roky jsem u něj byla na odstranění hemeroidů a mohu jen chválit. Vše ambulantně, hned jsem šla do práce, a to jsem poštovní doručovatelka a natahám se těžkých věcí, což také není nejlepší na tuto nemoc. Zákrok trvá pár minut, podle stavu se jde dvakrát nebo třikrát asi po třech nedělích. Doktor vše podrobně vysvětlí, vůbec se nemusíte bát a stydět. Za pomoc a úlevu to stojí. Platíte si čípky a zákrok, jeden stál tenkrát 2300 Kč. Též Vám zkontroluje stav střeva na rakovinné bujení a ten pocit, když odcházíte z čekárny a víte, že je vše v pořádku za to stojí. Úprava stravy - hlavně ne zácpa a silně tlačit na WC. Hodně info na internetu. Kupte si v lékárně psyllium Dr. Popova a postupujte podle návodu, doporučuji přidávat do jogurtu, polévky, omáček, dětské výživy apod,. Stačí 1-2 lžičky denně. Mastičky podle nabídky v lékárně. Každý si musí najít tu, která mu vyhovuje, nabídka je velká a co někdo chválí, někomu nezabere. Mastě uleví, pomůžou na chvíli, ale nevyléčí. Proto neotálejte a jděte na zákrok.

doplněno 18.12.11 21:05:

Doplňuji - hodně pít, všeobecně málo pijeme, dále preferujte ovoce a zeleninu našeho pásma, vařit čočku, pohanku, opatrně s bramborami. Málokdo to ví, ale brambory způsobují zácpu. Doporučení od obvodního lékaře jsem mít nemusela, důležitá je, jak se píše pode mnou, hygiena. Sprchovat se po každé stolici a mazat se.

lanra

Mám úžasné zkušenosti s mastičkou Artrin od firmy energy, jako jediná mi v nejtěžších dobách po porodu ulevila, fakt super!

lan

Mám za sebou cca 15 let problémů s hemoroidama, dokonce i podvázání tou gumičkou, po 2 porodech to bylo vždycky opravdu děsný, 3 týdny jsem neseděla kvůli konečníku a ne kvůli šití (měla jsem skoro 4 kg děti), pomáhal Artrin (firma energy) a teď jsem byla 4krát na ošetčení hemoronem v Olomouci u MUDr. Klementy, ej skvělej. Ošetření ambulantně, návštěva tuším 1300 Kč, ale stojí to za to, už půl roku mám klid a snad to i tak zůstane, doporučuji. Dělaj to v různých městech, mrkněte na net.

ahasver4*
hodnocení

3x

Koupele v odvaru z dubové kůry.Vždycky mi to pomohlo.A v nemocnici jsem viděl nějakou novou metodu operace.Za tři dny jste OK.Mluvil jsem s jednou kamarádkou,ta na tom byla a nemůže si to vynachválit...

doplněno 18.12.11 11:15:

Myslím tím jeden den nástup,druhý operace a třetí den jdete domů..

leonardo*
hodnocení

No jo, ale jak se to jmenuje?

lidus*
hodnocení

3x

Dobexil mast a Dobexil čípky, po každé stolici umýt a namazat. Pokud to nepomůže tak operace, dříve se to dělalo zaškrcením, dnes se to už asi dělá jinak.

hodnocení

2x

Hemoroidy jsou cévním onemocněním. Jestliže jste se nesmířil s operačím řešením, zastavte se v lékátně. Lékarnice vám nabídne mastičku. Ta funguje. A sedací lavorovou koupel v teplejším čaji z dubové kůry. Tohle opravdu funguje.*palec*

hodnocení

2x
" Leonardo"...;)... *cteni*Hemoroidy -´vyhřezléven. *cteni*Jak rychle pomoc od bolesti, bez chirurgického zákroku. Jakmile se jednou Hemoroidy řežou, bude se vše po čase opakovat.Nemá cenu vám opakovat všechny rady, které jste již dostal.Důležité je zastavit zácpu, nebo průjem. Obojí zhorší stav konečníku a vyhřezlé části.Večer napustit 3 dcl vody do skleničky, nechat do rána odstát a ráno na lačno vypít.Koupit v lékárně: Dubovou kůru s Allantoinem, nekupujte jen čistouDubovou kůru. Dubovou kůru si nechte na toaletě, když půjdete na toaletu, umyjte se a namažte konečník Dubovou kůrou. Dále čípky na Hemoroidy,MASTU S Forte,jen na noc se dá jeden čípek, přes noc se střevo zklidní.V nemocnicích po operaci dávají pacientům, pro snadnévyprázdnění,Duphalac, byl do nedávna na lékařský předpis, nyní je volně v lékárně k dostání. Půl litrová dóza, stojí kolem 180 Kč a vydrží vám asi dva měsíce. Duphalac,vám usnadní vyprazdňování. Při delším užívání Duphalacu, se vám stolice srovná.Vyvarujte se v jídle semínek, semínka ve střevech jsou tvrdé a vyhřezlé části poškozují.*hej* Upravením stolice se vrátí vše zpět. Dubovou kůru používejte i když vše bude v pořádku. *hej*doplněno 18.12.11 22:54:Voda musí být odstátá od večera. Žádné bublinky.

lui*
hodnocení

2x

Problém rozdělit na dvě různé věci. Nejdřív odstranit vyhřezlé střevo. Namastěte si konečník mastí nebo ve vaně mýdlem, a ukazovákem s ostříhaným nehtem si opatrně tlačte vyhřezlou část střeva dovnitř. Pomalu a opatrně. Žádný spěch. Až se vám to povede, ucítíte velkou úlevu.

Druhá věc je prevence. Tady hodně pomáhá následující cvik, který je nutno se naučit. Opakovat ho několikrát denně, alespoň třicetkrát. Naučte se stahovat silou vlastních svalů konečník k sobě. Naučte se vtahovat silou svalů svěrač dovnitř. Tím posílíte svěrač a není tak snadné vyhřeznutí.

Vím, že to vypadá děsně jednoduše, ale funguje to. Nikdy to neodstraní potíže úplně, ale aspoň trochu to pomůže.

lidka*
hodnocení

0x

Zkuste dát dotaz přímo na kliniku:

onclinic.cz/.... Momentálně dokonce nabízejí vánoční slevu na vyšetření. Upozorňují, že na zákroky VZP nepřispívá.

doplněno 18.12.11 11:30:

Určitě je důležité upravit stravování tak, aby nedocházelo k zácpě. Dodržovat pitný režim, hodně ovoce, možná by pomohlo vypít ráno i sklenici vlažné vody a další rady proti zácpě si najít na internetu. *tuc*

buss
hodnocení

0x

Co s tím? Na operaci!

hodnocení

By mě zajímalo, jak to léčili naši předci, když ještě operace nebyly.

cocinkamichalka*

Jedli hodně zeleniny a ovoce, hlavně jabka. Jedno jabko denně a je po hemeroidech.

olaf71*

jabko je stejné jako jablko?

cocinkamichalka*

Olaf: Já jím jabka, vy si dejte klidně jablko :)

hodnocení

0x

Hemeroidy jdou odstranit i bez operace. Viz. Ambulantní a nebolestivá léčba bez operace. www.chirurgie-dvorak.cz Je tam uveden i kontakt, takže předpokládám, že se lze u nich informovat i na cenu.

jikra
hodnocení

0x

S tím na co se ptáte zkušenost nemám ale mám zkušenost s různými jinými mastičkami a koupelemi a můžu zodpovedně říci že to nepomáhalo ale naopak se to zhoršovalo.Vyhledejte jiné zdravotní zařízení.Nemůže být výsledek v pořádku když máte výhřez.Před 2roky mě lékařka poslala na vyšetření do polikliniky na Kladně kde jsem poté podstoupil ambulantní zákrok na vnitřními hemoroidy který spočíval v jejich zaškrcení gumičkami které zabrání v prokrvování a tkáň posléze odumře.Samozřejmě že tam dělají i vnější hemoroidy.Věřte že výsledek určitě stojí za trochu bolístky,nepohodlí možná i studu.

polinek*
hodnocení

0x

,byla jsem nazákroku ,a hned jsem šla domů,,je to již spoustu let a mám klid,,,Jinak dubová kůra je zázrak! Do lavra ponořit prdelku a sedět. 100% pomůže...

Jinak mast cinchokain je proti bolesti...neucítíte nic. Koukněte se do hledání.. 100% znecitliví ,,také jsem ji brala ,ale myslím že je na předpis.

leonardo*
hodnocení

Tak jsem dnes byl na tom zákroku v Praze a můžu říct, že zubařka je horší. Ceny dle tarifu na netu, zacházení s pacientem na jedničku. Děkuji všem moc za rady. Hlavně Kapkanaděje, Pohanka a další měly fundované rady. Moc se mi psychicky ulevilo.

Tak to jsem ráda, že to máte za sebou a že jste spokojen.*hej*

buss
hodnocení

0x

K doktorovi, co s tím tady na dálku, až přijdou bolesti...

baarunka

Obdivuju ty, co šli na operaci, mě osobně by na takovou operaci nikdo nedostal. Moje známá nedopadla dobře a nechtěla bych, abych dopadla taky tak. Vůbec jí to nepomohlo a teď akorát běhá po doktorech kvůli komplikacím. Já používám hemostop, poprvé jsem si koupila gel i tobolky, protože jsem už řešila problém. Teď si dvakrát do roka koupím krabičku na 2 měsíce jako prevenci a od té doby co to takto dělám, mám klid. Tobolky mi navíc upravily trávení, takže to beru hako velmi dobrou investici. Při prvních potížích jsem vyzkoušela i tu \\\\sedací lavorovou koupel\\\\, ale poté, co mě takto objevil manžel, jsem si to opravdu rozmyslela.

leonardo*
hodnocení

Není operace jako operace. V té Praze to bylo opravdu v pohodě.

baarunka

Je pravda, že není operace jako operace, jenže i tak je to zásah do těla. Opírám se hlavně o špatnou zkušenost zmiňované kamarádky. Raději si koupím prášky, které vím, že zabírají - a to opravdu vím, a na operaci nemusím. Někdy je to bez pochyby nevyhnutelné, ale kde zaberou prášky, není potřeba operace :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]